Honing

Honing

Honing is een natuurproduct dat al eeuwen wordt gebruikt als zoetstof, conserveringsmiddel en geneesmiddel. Honing heeft de perfecte suikersamenstelling, het bevat alleen enkelvoudige suikers en wordt daardoor snel opgenomen is ons bloed. Honing heeft een geneeskrachtige werking, het bevordert de stoelgang, de aanmaak van bloed en een betere weerstand tegen ziekten. Daarnaast is honing energieopwekkend en bevordert het de spierkracht. Dagelijkse inname van bloemenhoning van de imker helpt tegen hooikoorts en zorgt dat je er weerstand voor opbouwt.

Op mijn site zul je voornamelijk Brabantse Bloemenhoning of Crèmehoning (van bloemenhoning) tegenkomen. Dit komt omdat mijn bijen de honing verzamelen rondom mijn bijenstal aan het Kanaalpark in Den Bosch/Rosmalen. Ze verzamelen hierdoor de nectar van de vele Brabantse bloemen en bomen die het gebied rijk is. Daardoor bezit de honing de goede eigenschappen van al deze verschillende planten en kan de smaak en de kleur van de honing verschillen van seizoen tot seizoen. Alleen wanneer je reist met bijen en de bijen in een omgeving plaatst waar slechts één plantensoort de sterke overhand heeft, krijg je mono-florale honing en kan er dus gesproken worden van een bepaalde smaak honing zoals: Balsemien, Koolzaad of Lavendel.

Crème honing is honing die langdurig wordt geroerd. Door al dat roeren wordt de honing smeuïg en smeerbaar en is dan heerlijk op een boterham.

Dankzij de enorme verzamelijver van de bijen mag ik hun overschotten soms oogsten en verwerken.

Honing kristalliseert van nature na een tijdje; honing van de imker over het algemeen iets eerder dan honing uit de supermarkt. De honing is op dat moment nog prima eetbaar, maar kan eventueel ook weer vloeibaar gemaakt worden door het potje een tijdje in warm water te zetten. Niet in de magnetron en niet hoger dan 40 graden verwarmen, want dan gaan de enzymen en daarmee de geneeskrachtige werking verloren. Om dezelfde reden honing pas op het laatste moment aan de thee toevoegen.

Let op!

Honing is niet geschikt voor kinderen onder 1 jaar.

0
    0
    Shop
    Your cart is emptyReturn to Shop