Over Uit De Tuin VanDaan

Mijn liefde voor bloemen is ontstaan in de bloemenwinkel van mijn ouders. Ook zag ik mijn oma altijd bezig met stekjes en het vertroetelen van plantjes. Vaak waren dit plantjes uit de winkel die er slecht aan toe waren en niet meer verkocht konden worden. Die mochten absoluut niet weggegooid worden en kregen allemaal een tweede leven bij mijn oma in de tuin of op de vensterbank.
Sinds we op onze huidige stek aan het kanaalpark wonen, kan ik me helemaal uitleven in de tuin met inmiddels een moestuin, kweekkasje en kippen. Daarnaast ben ik me net als mijn overgrootvader gaan bezighouden met bijen en verkoop ik inmiddels honing en andere bijenproducten. Deze komen uit mijn kleinschalige imkerij, waar ik werk vanuit liefde voor de natuur en de bijen. De tuin is, in samenwerking met Brabants Landschap, ingericht ten gunste van de honingbij, solitaire bijen, vlinders, vogels en insecten in het algemeen.

Het is fascinerend om in de bijenkast te werken, de bijenwereld zit zo mooi in elkaar, maar ik kan er ook erg van genieten om van een afstandje naar het af en aan vliegen van de bijen te kijken.

Ik vind het leuk om mijn passie voor bijen en de natuur te delen met anderen. Ook vertel ik bezoekers aan de tuin vanDaan graag meer over het belang van bijen en andere insecten in ons leven.

De volgende cursussen heb ik sinds 2014 tot en met 2019 afgerond:

2014/2015 basis bijencursus
2016/2017 bijencursus gevorderden
2018/2019 specialist bijenproducten
2019/2020 keurmeester bijenproducten

0
    0
    Shop
    Your cart is emptyReturn to Shop