Stuifmeelkorrels

Bij komt thuis met een gevuld pollenkorfje

Stuifmeelkorrels

Stuifmeel speelt een belangrijke rol voor de bij.
Bij het bloemenbezoek wordt het stuifmeel verzameld en met de voorpootjes in een pollenkorfje aan de achterpootjes gestopt. Bij terugkomst in de bijenkast wordt het opgeslagen en gebruikt voor met name het opkweken en verzorgen van broed. Pollen bevatten veel koolhydraten, eiwitten, goede vetten, mineralen, enzymen en alle in de natuur voorkomende vitamines. Het mengsel bevat voor de mens dus ook zeer essentiële stoffen voor een goede gezondheid en wordt daarom ook beschouwd als een waardevol voedingssupplement. Er is geen enkel natuurlijk kant-en-klaar product waar zóveel essentiële voedingsstoffen in zitten als in stuifmeel.

Hooikoorts:
Het door de bijen verzamelde stuifmeel is kleverig en te zwaar om door de wind meegevoerd te worden. Dit stuifmeel heeft een geneeskrachtige werking omdat de bijen, wanneer ze er kleine klompjes van maken, er een soort (enzymrijk) speeksel aan toevoegen. Dit neutraliseert en vernietigt elk allergisch element en maakt van stuifmeelkorrels een product dat de ademhaling zeer gunstig beïnvloedt en allergieën kan helpen voorkomen. Veel mensen ervaren enorme verlichting van hooikoortsklachten bij het gebruik van stuifmeelkorrels. Het beste resultaat wordt behaald door een paar weken voordat het hooikoortsseizoen start te beginnen met het gebruiken van stuifmeelkorrels.

(Top)sporters:
De vele cellen en weefsels in de spieren hebben suiker nodig voor energie. Wanneer spieren actief zijn verbruiken ze bijna 4x zoveel glycogeen als wanneer ze rusten. Het is een biologisch wetenschappelijke ontdekking dat de voorverteerde suikers in stuifmeel zich in het bloed snel omzetten in glycogeen. Bijna direct na het innemen treedt een snelle natuurlijke opname van koolhydraten op en wordt er voeding naar de spiercellen en weefsels gezonden. Dat resulteert in een krachtig en energiek gevoel. Sporters krijgen door het gebruik van stuifmeel meer energie, minder spierpijn, een groter uithoudingsvermogen en een sneller herstel.

Algemeen:
Stuifmeel bevordert de spijsvertering en bevordert de conditie van huid, haar en nagels. Het helpt tegen vermoeidheid en bij het opbouwen van natuurlijke weerstand.

Let op!

  • Circa 1 op de 2000 mensen is allergisch voor bijenproducten, begin met een lage dosering. Niet geschikt voor kinderen onder 1 jaar.

 

0
    0
    Shop
    Your cart is emptyReturn to Shop